Over mij | Mariska Werbata | Pré & Postnataal Fitness & Hormooncoach

Over mij

In december 2018 zei ik mijn baan in loondienst op. Ik ging als zzp’er werken en werd CrossFit coach. Niet wetende of ik genoeg geld kon verdienen en waar ik mij in wilde verdiepen.

Mijn carrière

Als je van een afstand naar mijn leven kijkt, dan lijkt het misschien of ik mij altijd al in de sportwereld heb bevonden. Ik heb wel heel mijn leven gesport, maar mijn carrière in de sport begon pas jaren later.

Ik koos voor de opleiding rechten. Zeker niet iets in de sport, omdat het mij een super saai vak leek. O wat zat ik hier naast! 

Na 8 jaar rechten te hebben gestudeerd (4 jaar HBO en 4 jaar Universiteit) ging ik aan de slag bij verschillende kantoren. Maar een kantoorbaan kon mij helemaal niet gelukkig maken. Ik  voelde mij opgesloten en ik was al mijn vrijheid kwijt.

In de tussentijd kwam in aanraking met CrossFit. Ik sportte op dat moment niet meer en ik zocht een leuke nieuwe uitdaging. Mijn vader deed aan CrossFit en vroeg of ik een keer met hem mee wilde. Ik had geen idee wat CrossFit was en wat mij te wachten stond, maar ik wilde het wel proberen. Na een proefles te hebben gevolgd ben ik niet meer gestopt. Ik vond het zo leuk!

mariska-werbata-1.jpg

CrossFit

Twee jaar heb ik het kantoorwerk een kans gegeven, maar het was niets voor mij. Doordat CrossFit ondertussen mijn passie was geworden wilde ik CrossFit coach worden. Het leek mij fantastisch om de sport die ik zo ontzettend leuk vond te leren aan andere mensen. 

CrossFit geeft je een gevoel dat je alles kan. Aan het begin zijn de oefeningen moeilijk en is er zóveel te leren, maar na een paar maanden ken je de basis en wil je meer. En niet alleen de sport op zichzelf is zo leuk, ook de community. Je leert nieuwe mensen kennen die vrienden worden voor het leven. 

Maar omdat t ik niet de juiste papieren had en geen ervaring als trainer was het lastig om een baan als CrossFit coach te vinden. In 2017 kreeg ik uiteindelijk de kans om 1x in de week les te gaan geven. Ik was zo blij! 

Ik bleef voor mijn droom gaan en ben opleidingen en cursussen gaan volgen, waardoor ik in 2019 volledig met mijn loondienst baan stopte en als zzp’er aan de slag ging. Als ik een droom heb dan ga ik er voor de volle 100% voor.

mariska-werbata-2.jpg

Hoe ik pre- en postnataal fitness coach werd

De reden dat ik CrossFit coach ben geworden is om mijn passie over te brengen op anderen. Je komt uit je comfortzone en doet dingen waarvan je nooit had geweten dat je ze kunt. En dit alles doe je samen met je nieuwe vrienden die je in de CrossFit box hebt leren kennen.

Ik wil vrouwen inspireren en transformeren met een gezonde leefstijl. Ik wil ze fitter maken door middel van mijn trainingen, maar ook door te helpen met voeding, slaap en hormoon coaching, zodat ze lekker in hun vel zitten en het gevoel hebben de hele wereld aan te kunnen. In mijn coaching zoek ik dan ook altijd de verdieping in wat iemand persoonlijk nodig heeft.

Na veel verschillende soorten mensen begeleid te hebben, weet ik nu van wie ik super veel energie krijg: zwangere vrouwen! Ik vind het fantastisch om hen te begeleiden tijdens de zwangerschap. Er gebeurt zoveel in het vrouwenlichaam. Fysiek (een groeiende buik) en hormonaal (alle nieuwe hormonen die in het lichaam zijn gekomen).

In 2019 heb ik daarom small group lessen opgericht om zwangere vrouwen te helpen fit te blijven tijdens de zwangerschap, zodat zij met zo min mogelijk klachten de bevalling ingaan. Maar ook na de bevalling kunnen zij weer bij mij aan de slag om fit te worden.

Elk lichaam is anders en heeft daarom een individuele aanpak nodig. Deze uitdaging vind ik fantastisch. Het maakt mij super gelukkig al deze vrouwen te begeleiden naar een pijnvrij leven, zodat zij de dingen kunnen doen waar hun hart van gaat stralen.

Dit doe ik door te helpen met de gehele leefstijl. Training, voeding, supplementen, hormonen, stress en slaap. Het heeft allemaal met een gezonde leefstijl te maken. 

Typisch Mariska

Ik begon met 2x in de week te sporten, wat al heel snel 4x in de week werd.

Ik zit vol doorzettingsvermogen en discipline. Als ik iets echt wil dan ga ik daar voor de volle 100% voor en laat ik er alles voor wat nodig is. Maar dat is niet de enige ik. Ik vind het ook heel belangrijk om mijn familie en vriend(en) te zien.

Empathisch. Ik kan mij heel goed verplaatsen in de ander. Ik voel goed aan wanneer iemand gepusht wil worden in een training of juist niet. Is er een strenge aanpak nodig of juist veel geduld. 

(On)geduld. In mijn privéleven ben ik heel ongeduldig. Niets gaat snel genoeg, ik wil alles in 1x. Het tegenovergestelde heb ik in mijn werk. Ik heb super veel geduld voor mijn cliënten, waardoor ik ze ook nog beter kan helpen.

Rustig. Ik ben een rustig persoon. Hierdoor zie ik alles wat om mij heen gebeurt. Een verkeerde techniek kan ik al vanaf de andere kant van de gym opmerken.

Dierenmens. Ik houd van dieren! Mijn vriend zegt wel dat ik meer om dieren geef dan om mensen.

Ik ben analytisch. Ik zie elk klein detail in training. Ik weet alleen heel goed wanneer en hoeveel ik iemand moet corrigeren en wanneer het even niet nodig is. Hierbij staat veiligheid altijd voorop.

Als ik niet in de gym ben dan vind je mij veel achter de tv. Ik hou van series en romantische comedy’s. Hierdoor kan ik even helemaal uitchecken.

En nu jij!

Ben jij zwanger of (recent) bevallen en ervaar je pijnklachten? Of ben je er al jaren mee bezig en gaan de klachten niet weg? Laat het mij weten. Dan kijken we samen hoe jij weer klachtenvrij wordt, zodat je je krachtig & zelfverzekerd voelt. 

Ik reageer zo snel mogelijk op je bericht.

Je gegevens zijn veilig. Ze worden op vertrouwelijke wijze verwerkt volgens de privacyverklaring.

Diploma’s & Certificaten

Pre- & Postnataal:

Voeding & Hormonen:

Personal Training:

CrossFit: